(text) Whatsapp: (+31)(0)613 048 399 [email protected]

Wij zijn bezig onze boeken downloadbaar en interactief te maken via een app. (BOPEDO.COM)

Wat zijn de voordelen van downloadbare boeken ten opzichte van fysieke boeken?

1. Downloadbare boeken zijn meestal goedkoper dan fysieke boeken.
2. Downloadbare boeken zijn meestal gemakkelijker te verkrijgen dan fysieke boeken, omdat ze online worden verkocht en geleverd.
3. Downloadbare boeken zijn meestal onmiddellijk beschikbaar zonder dat u naar een winkel hoeft te gaan om het boek te kopen.
4. Downloadbare boeken vergen geen opslagruimte in huis, omdat ze digitaal worden opgeslagen.
5. Downloadbare boeken zijn meestal milieuvriendelijker omdat er geen papier, inkt of transportmiddelen voor nodig zijn.
6. Downloadbare boeken kunnen worden gelezen op verschillende apparaten, zoals e-readers, tablets, computers of telefoons.
7. Downloadbare boeken kunnen worden gehighlight, gemarkeerd, genoteerd en gecommentarieerd, waardoor het leren en bestuderen van de inhoud eenvoudiger wordt.

Wat zijn voordelen van fysieke boeken ten opzichte van downloadbare boeken

1. Fysieke boeken zijn duurzaam en kunnen worden hergebruikt, terwijl downloadbare boeken meestal maar één keer kunnen worden gebruikt.
2. Fysieke boeken kunnen gemakkelijk worden gedeeld met familie en vrienden, terwijl downloadbare boeken meestal niet kunnen worden gedeeld.
3. Fysieke boeken kunnen gemakkelijk worden gevonden en gelezen, terwijl downloadbare boeken meestal moeten worden gedownload en geïnstalleerd voordat ze kunnen worden gelezen.
4. Fysieke boeken bieden vaak extra informatie zoals notities, illustraties, aantekeningen en meer, die vaak ontbreken bij downloadbare boeken.
5. Fysieke boeken kunnen worden gesigneerd door auteurs, wat een aangename herinnering aan een boek kan zijn.

Wat zijn nadelen van fysieke boeken ten opzichte van downloadable boeken?

1. Fysieke boeken zijn duurder dan downloadable boeken.
2. Fysieke boeken zijn soms moeilijker te vinden dan downloadable boeken.
3. Fysieke boeken nemen meer ruimte in beslag dan downloadable boeken.
4. Fysieke boeken vereisen meer verzorging en onderhoud dan downloadable boeken.
5. Fysieke boeken zijn niet zo gemakkelijk te transporteren als downloadable boeken.
6. Fysieke boeken bevatten geen interactieve inhoud zoals downloadable boeken.

Wat zijn nadelen van downloadable boeken ten opzichte van fysieke boeken?

1. Geen fysieke kopie om te verzamelen of weg te geven: met een downloadbaar boek heb je geen fysieke kopie om te verzamelen of weg te geven.
2. Geen aanraking van het boek: met een downloadbaar boek kun je niet de aanraking en het gevoel van het fysieke boek ervaren.
3. Geen cadeau: je kunt een downloadbaar boek niet als cadeau geven.
4. Geen mogelijkheid om het te ruilen: je kunt een downloadbaar boek niet ruilen, zoals je dat met een fysiek boek wel kunt doen.
5. Technische vereisten: je moet een computer of een apparaat met internetverbinding hebben om een downloadbaar boek te lezen.

 

Na deze conclusie te hebben getrokken zijn wij van mening dat er veel voordelen zijn om over te gaan op downloadbare boeken. Maar wij beseffen ook dat momenteel veel mensen nog graag een fysiek boek willen lezen. En het is wellicht ook leuker om te geven.

Echter zullen wij in de loop van dit jaar onze app verder gaan ontwikkelen en langzamerhand de fysieke boeken gaan afbouwen.
Wij denken namelijk dat de jeugd steeds meer zal downloaden i.p.v. fysieke boeken te lezen.
En wij zijn van mening dat de voordelen zoveel groter zijn dat fysieke boeken naar onze mening steeds minder toegevoegde waarde zullen hebben.

Ook zullen wij kijken of er een oplossing te bedenken valt voor het cadeau geven van een digitaal boek. Dit is inderdaad minder leuk dan een fysiek ingepakt boek uit pakken. Maar wij denken dat wij dit ook met online verpakkingen en vliegende confetti, muziek en leuke gepersonaliseerde teksten kunnen oplossen.

 

home     blog index